Yellow Wings vliegtickets

Wat wil je in de cockpit meemaken? Hoeveel wil je leren van de luchtvaart en van vliegen? Welk vliegticket voldoet aan al je wensen? Wij willen je een zo echt mogelijk beeld geven van wat de piloten tijdens een vlucht doen. Hoe meer je wilt weten, hoe meer tijd je nodig hebt om al die dingen te gaan doen.  Onze vliegtickets laten je vluchten maken van gate tot gate als (bijna) echte piloot.

Je zit samen met je tweede piloot in de cockpit en je hebt samen alle instrumenten op de goede manier ingesteld. Je vraagt om een “push back”. De truck duwt je achteruit totdat je met je neus de goede kant op, op het platform staat.  Je vraagt om een “clearance” om naar de runway te taxiën en je vind je weg over het veld aan de hand van een routekaart. Nu vraag je toestemming voor de “takeoff” en als je die gekregen hebt, draai je de baan op en geef je gas…. De neus van het vliegtuig komt omhoog en de horizon valt weg. Onderweg moet je samen veel handelingen doen die een echte piloot ook uitvoert. Nu moet je navigeren om je bestemming te kunnen vinden en uitzoeken hoe de aanvliegroute er uit ziet. Voor je kunt landen moet er nog veel gebeuren….Na de landing taxi je naar de gate terug. Met Yellow Wings vliegtickets maak je altijd een complete vlucht van gate tot gate.

Yellow Wings vliegtickets voor diverse vluchten

 

Yellow Wings Economy Class vliegtickets bieden een programma van een uur, voor twee/drie personen, met instructie . Er wordt een korte vlucht gemaakt van vanaf gate tot gate. 

Yellow Wings Business Class vliegtickets omvatten een programma van anderhalf uur, voor twee/drie personen, met instructie. Aanvullend op het Economy Class Ticket, maken we gebruik van checklists en is de vlucht langer en een graadje spannender. Je moet dus zelf meer doen in korte tijd. Dit is het meest gebruikte ticket en daarom hebben we die € 25 goedkoper gemaakt.

Yellow Wings Royal Class vliegtickets geven de meest uitgebreide vliegervaring van twee uur, voor twee/drie personen, met instructie. We laten je de systemen uitgebreid zelf instellen/programmeren en de communicatie is precies zoals in het echt. Je gaat nu ook zelf navigeren, en plannen wat de volgende stap in de vlucht is. Kortom, deze vlucht lijkt het meest op wat een echte piloot elke dag meemaakt.

Overzicht van de Yellow Wings vliegtickets:

Yellow wings tickets 1

 

1 ticket is voor twee (of drie) personen; een business class ticket is voor twee personen, die 1,5 uur samen vliegen. Dus niet per persoon. Passagiers mogen altijd meekomen; zij kunnen in de cabine meereizen.

Verlenging van de vlucht is ter plaatse mogelijk, op basis van beschikbaarheid. Je kunt met maximaal 3 personen vliegen. Twee personen zitten  achter de stuurknuppel en de derde ondersteunt de niet vliegende piloot. Het is ook leuk om tijdens de vlucht van rol te wisselen. 

Er zijn combinaties mogelijk van simulatievliegen, al of niet met Air Traffic Control ( luchtverkeersleiding), vliegen in een Cessna bij Special Air Service of een rondleiding over het vliegveld 

Meer informatie over vliegen en het instrumentarium van de Boeing 737

Als je kennis wilt opdoen over vliegen en wat daarbij komt kijken, dan zijn de links hierna een aanrader. Hoe beter je voorbereid bent, hoe inspirerender de vlucht! 

informatie over vliegen,  

luchtvaartcommunicatie 

Hoe vind je je weg in de cockpit?

navigatie

  • Overhead Panel
  • Mode Control Panel ( MCP )
  • Primanry Flight Display (PFD )
  • Navigation Display ( ND )
  • Flight Management System ( FMS )
  • Throttle Quadrant
  • Radiostack en communicatie
  • Besturing op de grond en in de lucht

  Veel plezier. Een unieke ervaring cadeau geven? kijk in dan even onder cadeaubon!

Een vlucht boeken? De snelste manier is even bellen naar 06 30062328. Je kunt dan meteen de datum plannen en je krijgt het ticket op de mail thuisgestuurd

 

Nachtje weg in Teuge. 
Overnachten in Vliegtuig Hotelsuites – volgende dag in de flightsimulator van Yellow Wings. Rob is een aardige man en zeer geduldig met het uitleggen en instrueren van alle handelingen die gedaan moeten worden voor een simulatie vlucht. Tevens een prettig ontvangst.
Eindelijk kreeg ik de kans om in een flightsimulator te gaan zitten en een vlucht te maken. Mijn copiloot was er beter in dan ik. Leuke vlucht over Nederland en veel geleerd over instructies en procedures.
Echt een aanrader. 
Helaas woon ik niet in de buurt van Teuge, anders zat ik elke maand in de flightsimulator. Nu moet ik thuis weer met de flightsimulator verder.
In de zomer van 2019 ga ik met een vriend naar Teuge dus ook meteen naar de flightsimulator van Yellow Wings.
Prachtige ervaring.

BS groep – Lelystad

Bert en Sylvia

Zaterdag met mijn drie volwassen zonen een geweldige leerzame en prettige “vlliegles” gehad van Rob. Ondanks dat ik ervaring had met Microsofts Flight Simulator X was dit toch wel even wat anders.
Alle aspecten van het echte vliegen (Boeing 737) kwamen aan de orde.
Elk van ons heeft beide rollen (zowel navigator als captain) kunnen uitvoeren, waarbij Rob het instructieniveau voortdurend dynamisch aanpaste aan het competentieniveau van de deelnemer.
Een onverwachte crash van de software werd door Rob zeer soepel opgelost (zonder dat dit ten koste ging van onze tijd!) waardoor we korte tijd later onze reis vanaf dezelfde positie konden voortzetten.
Ik heb er het volste vertrouwen in dat ik het toestel een volgende keer wél heel aan de grond krijg!

Peter S.

Onverwacht binnengevallen bij Yellow Wings.

In het kader van een geplande vliegactiviteit was ik bij SAS op vliegveld Teuge. Eenmaal daar ben ik op initiatief van CRI/TRI Jaap binnengelopen in de aldaar staande B737 simulator waar we vriendelijk werden ontvangen door Rob. Rob heeft meteen de moeite genomen uit de leggen wat de doelstelling is geweest bij het bouwen en in gebruik nemen van de sim. Daarnaast bood hij mij de gelegenheid een start en landing uit te voeren. Sterk onder de indruk van het realiteitsgevoel slaagde ik er dankzij Rob en Jaap in het vliegtuig in de lucht te houden. Eenmaal geland kon ik me er vervolgens alles bij voorstellen dat het vliegen met deze simulator een heel goed beeld kan geven van het functioneren van samenwerking en communicatie onderling alsmede dat het kan helpen bij het ontwikkelen van (vlieg)vaardigheden. Samengevat: naar mijn idee een heel mooi concept met een uiterst vriendelijke en kundige begeleiding.
Mijn hartelijke dank!

John