Vluchtplannen categorie I-categorie III

Vluchtplannen categorie I-categorie III als voorbereiding op je eigen vliegavontuur…..

Als je samen wilt komen vliegen is het natuurlijk handig als je tevoren al iets weet over het vliegtuig en over hoe een vlucht opgezet wordt. Daarmee heb je veel beter in de gaten wat je aan het doen bent en vooral waarom je dat doet. Om je die mogelijkheid te bieden hebben we vluchtplannen cat. I t/m cat.III gemaakt. Er zijn meerdere cat. I vluchten, dat zijn relatief eenvoudige vluchten en het is aan te raden dat je één van deze vluchten neemt als je nog nooit eerder bij ons hebt gevlogen. Alles is dan nieuw en het vliegen alleen al vraagt al je aandacht.

Als je iets ervaring hebt zou je een cat. II vlucht kunnen proberen, daar zit  nog meer uitdaging in dan in een cat. I vlucht. Je moet in korte tijd meer handelingen verrichten en dat kan alleen als je de manier van samenwerken in de cockpit volgt.

Een cat. III vlucht is de meest ingewikkelde en die kun je in alle redelijkheid alleen uitvoeren als je een aantal uren op de sim hebt gevlogen en goed bent ingewerkt met je tweede piloot. Dit is echt voor mensen die zich goed willen voorbereiden en er plezier in hebben om die vlucht van A tot Z uit te pluizen en in hun hoofd te krijgen. Een flinke uitdaging voor mensen die behoorlijk op de flightsimulator thuis zijn.

Vluchtplannen categorie I-categorie III zijn facultatief….

Als je gewoon voor je plezier eens wilt ervaren hoe het is om even net echt piloot te zijn, hoef je niet een bepaald vliegplan voor te bereiden; je kunt je ook gewoon laten verrassen en de instructeur een voorstel laten doen. Doordat de Nederlandse scenery heel echt en gedetailleerd is, zou je over bekende punten, zoals je eigen huis, kunnen vliegen, of bepaalde gebieden van Nederland nader kunnen bekijken. Ook de vliegvelden zijn levensecht en dat maakt het vliegen nog realistischer.

Je kunt dus helemaal zelf bepalen wat je wilt als je met een vliegticket bij Yellow Wings komt vliegen.

Als je ervoor kiest om een bepaalde uitgewerkte route te vliegen, klik dan op de route van je keuze en je krijgt het hele vluchtplan te zien. De kaarten die in de pagina staan zijn niet altijd even duidelijk, maar als je er op klikt, krijg je een vergroting te zien die wel scherp en leesbaar is.

 

Veel plezier met je vlucht!

 

Vluchtplannen categorie I-categorie III waaruit je kunt kiezen;

Categorie I

 

Categorie II

 

Categorie III

  • Vluchtplan Helsinki- Mariehamn
  • Vluchtplan Nice-Ajaccio