Vliegangst training

Angst om te vliegen? Volg een vliegangst training….

Yellow Wings vliegangst training

 

Vliegen is de meest veilige manier van reizen. Maar wat als je wel zou willen vliegen, maar vanwege vliegangst niet durft? Als je bij het idee alleen al klamme handen krijgt? Als je steeds een excuus zoekt om niet met het vliegtuig op vakantie te gaan? Je kunt natuurlijk vliegen vermijden, maar het volgen van een vliegangst training is ook een mogelijkheid. er zijn heel veel soorten vliegangst trainingen, en Yellow Wings biedt een heel korte en krachtige variant. Voor jou is het zaak om te zoeken naar de vliegangst training die bij jou past, dus ga in elk geval grondig kijken naar wat er op dat gebied te doen is. Yellow Wings werkt met het buddy systeem; je neemt iemand mee waarmee je later echt gaat vliegen en die je ondersteund. Je komt dus altijd met twee personen de training doen.

Wat gebeurt er bij vliegangst?

Vliegangst is een idee in je hoofd. Als het lukt om dat idee onschadelijk te maken en er iets leukers voor in de plaats te krijgen, ben je je angst kwijt. Misschien wordt vliegen nooit je hobby, maar ben je wel in staat om zonder problemen per vliegtuig te reizen.

Doel van onze vliegangst training is: een vliegreis maken zonder angst. Om dat te bereiken wordt de training vanaf het eerste moment replica van een echte vliegtuigcabine plaatsvindt. Yellow Wings werkt niet met groepen, maar alleen met tweetallen; degene met vliegangst en zijn/haar buddy. De buddy is degene met wie je op korte termijn, na de training, een echt vliegreis wil gaan maken.

Vliegangst training, ook in de cockpit

Yellow Wings cockpitAls je in het vliegtuig stapt staat de deur naar de cockpit vaak nog open en kun je even naar binnen kijken. Hoe kunnen de piloten omgaan met zoveel knoppen en schermen? Als de deur dicht gaat heb je geen idee meer wat er daar gebeurt en krijgen je hersenen de kans daarover de meest wilde fantasieën te bedenken. Bij Yellow Wings willen we je zelf laten ervaren wat piloten allemaal doen in de cockpit.

In tweetallen vlieg je zelf in de cockpit van onze levensechte Boeing 737 800 simulator, waarbij je ontdekt hoe je een verkeersvliegtuig bestuurt en hoe het vliegtuig bijna vanzelf vliegt. Uiteraard krijg je uitgebreide begeleiding in de cockpit. Je vliegt in de rol van de vliegende piloot en in de rol van de niet vliegende piloot. Daarmee krijg je snel een behoorlijk goed beeld van de activiteiten van de piloten.

 

Meest voorkomende redenen voor vliegangst

Vliegangst is eigenlijk zelden iets wat op zichzelf staat, vaak ben je ook voor andere dingen bang. Bij vliegangst springen er twee angsten uit; het gevoel geen controle hebben over wat er gebeurt en last hebben van kleine, afgesloten ruimten. Ons doel is om met zo min mogelijk tijd en kosten, maximaal resultaat te halen. We denken dat te bereiken door mensen met vliegangst te laten oefenen met die angst in een veilige omgeving. Oefenen kun je bij ons in een echte vliegtuigcabine, met vliegtuiggeluid en in een echte cockpit. in de cockpit werkt alles zoals in het echt en door de ramen zie je de omgeving, die meebeweegt met het toestel. In no time heb je het gevoel dat je in een echt vliegtuig zit. Voordeel is dat je bij ons uit kunt stappen of even pauze nemen als het te moeilijk wordt. Dat komt overigens nooit voor…..

Op de universiteit van Groningen is onderzoek gedaan naar de waarde van serious gaming bij o.a. vliegangst.

Meer weten over onze vliegangst training? Bel Rob van Viegen 06-30062328 of mail naar info@yellowwings.nl of vul het formulier hieronder is. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

vliegangsttraining

  • Hoe beter je kunt beschrijven waar je bang voor bent ( kleine afgesloten ruimten, geen controle, te dicht op anderen zitten etc.) hoe beter wij weten waar we ons op moeten richten als je een training wilt komen volgen