Teambuilding

Een volle dag teambuilding voor teams tot 8 personen vol verrassingen!

Teamtraining communicatie 2 Yellow WingsSpeciaal om teams in heel korte tijd te helpen super effectief met elkaar te communiceren en samen te werken hebben we een teambuilding dag met tastbaar resultaat voor een groep van 8 personen ontwikkeld.

Yellow Wings biedt deze teambuilding als serious game; spannend in de vorm van een spel, intensief omdat je veel moet doen in heel korte tijd en je speelt in totaal over de hele dag 8 6 rollen. Je moet je heel snel in je rol inleven en snel in actie komen in alle rollen. Je ziet direct wanneer jouw manier van communiceren verwarring oplevert, niet begrepen wordt, of juist prima begrepen wordt; de reactie van de anderen spreekt boekdelen……

Doelen van de teambuilding

Teambuilding moet echt iets tastbaars opleveren, waarmee het team meteen de volgende dag verder kan. Uiteraard moet het team dat dan wel doen. Dat betekent dat het teamleden zelf de discipline moet hebben om wat jullie geleerd hebt in de teambuilding ook in de praktijk van elke dag te integreren. Pas dan wordt teambuilding een blijvend succes. Je leert in deze dag teambuilding hoe je foutloos met elkaar kunt communiceren. De manier waarop piloten met elkaar en met de luchtverkeersleiding praten is 1 op 1 over te zetten naar elk bedrijf. Om foutloos met elkaar te communiceren is meer nodig dan iets naar elkaar roepen…..

CRM training 1 Yellow WingsDaarnaast leer je als deelnemer veel over je eigen kwaliteiten en talenten in een heel andere situatie als op je werk. Die talenten kun je ook heel bewust inzetten ten gunste van je team (en van jezelf). Als jij goed kunt organiseren, is het zaak dat je dat aan het team laat weten en dat het team gebruik maakt van jouw organisatiekunst. Hetzelfde geldt voor plannen, korte en lange termijn visie, overzicht hebben, ontwikkelen van nieuwe ideeën of producten/diensten etc. Als je als team optimaal gebruik maakt van de talenten van alle leden, dan gaat de teamprestatie omhoog en iedereen doet wat hij/zij goed kan en leuk vindt. Welke talenten jij hebt komen tijdens de teambuilding omhoog en daar moet je als team zelf mee aan de slag. Wat je vandaag hebt ontdekt blijft zeker niet hangen als je er verder niets mee doet! Teambuilding is de verantwoordelijkheid van team zelf, dus aan de slag met doorvoeren van veranderingen die het team nog leuker en nog effectiever maken! Het sleutelwoord daarvoor is discipline.

De teambuilding is dus de opmaat voor het team om mee aan de slag te gaan om effectiever te worden. Als het team dat aanpakt, verandert alles…….

 

Resultaat van de teambuilding

Het resultaat moet direct praktisch toepasbaar zijn, als het team die manier van werken ook echt implementeert.

  • Elk teamlid is in staat foutloos met de andere teamleden én anderen te communiceren.
  • Elk teamlid heeft helder welke talenten en kwaliteiten er tijdens de teambuilding naar boven zijn gekomen.
  • Het team weet als geheel welke kwaliteiten het in huis heeft

To do;

  • Concreet maken hoe het team nu optimaal gebruik gaat maken van de talenten van elk teamlid. Dat betekent stoppen met gewoontegedrag, waarin iedereen een vaste rol speelt. Nieuw gedrag is bij elk project kijken wie er wat gaat doen op basis van de kwaliteiten van de persoon.

 

Informatie over communicatie in de cockpit vind je hieronder;

Communicatie,

luchtvaartcommunicatie,

Crew Resource Management

Voor informatie over vliegen en wat daarbij komt kijken, klik je op;

informatie over vliegen,

alle fases van een vlucht,

vluchtplannen cat. I-III,

luchtvaartcommunicatie 

navigatie

Boeing 737 -800 instrumenten.

Arrangementen voor teambuilding

Yellow Wings biedt combinaties van Boeing 737 vliegen met

  • Vliegen in een Cessna 172 van Special Air Services
  • rondleiding over Teuge Airport
  • lunch of diner in één van de vliegveldrestaurants
  • evt overnachten in de Slaapfabriek

Arrangementen maken we op maat aan de hand van jouw wensen.

Meer weten over deze teambuilding?  Hieronder kun je je vraag stellen, meer informatie verkrijgen of een sessie boeken. Wat houd je tegen?