Teambuilding voor professionele of leidinggevende teams

Yellow Wings Teambuilding header 2

Spannende teambuilding voor teams tot max. 8 personen vol verrassingen!

 

Yellow Wings Teambuilding 1Vaak is teambuilding een soort verkapt teamuitje, maar dat is in dit geval niet zo. Deze dag is opgezet als serious game en bedoeld om teams in heel korte tijd te helpen super effectief met elkaar te communiceren en samen te werken hebben. We willen echt tastbaar resultaat zien. Meer info over een teamuitje vind je op Zakelijk event / bedrijfsuitje / teamuitje

In een game heeft elke deelnemer steeds een bepaalde rol en bijbehorende gedrag en dat is ook in deze teambuilding het geval. Elk teamlid speelt over de dag verdeeld 8 rollen. In elke rol is het flink doorwerken, want er moet veel gebeuren tijdens de vluchten. Je moet je heel snel in je rol inleven en snel in actie komen in alle rollen. Je ziet direct het resultaat van je handelen in de mate waarin je met elkaar samenwerkt en elkaar begrijpt.

Wat valt er te leren van deze teambuilding?

Yerllow Wings Teambuilding 2Doordat je als deelnemer veel verschillende rollen speelt, leer je veel over je eigen kwaliteiten en talenten in een heel andere situatie als op je werk. Die talenten kun je ook heel bewust inzetten ten gunste van je team (en van jezelf). Door veel te doen waar je al goed in bent, daar ruimte voor te krijgen en extra training, gaan de resultaten van jouw kwaliteiten enorm omhoog en daar heb jij lol van, maar je team ook! Als je als team optimaal gebruik maakt van de talenten van alle leden, dan gaat de teamprestatie omhoog en iedereen doet wat hij/zij goed kan en leuk vindt. Welke talenten jij hebt komen tijdens de teambuilding omhoog. In de evaluatie geven we vast een voorzet. Wat je vandaag hebt ontdekt blijft zeker niet hangen als je er verder niets mee doet! Teambuilding werkt alleen als je meteen aan de slag gaat met doorvoeren van veranderingen! Het gevolg? Het werk wordt nog leuker en de resultaten nog beter. Het sleutelwoord voor blijvende verandering is discipline.De teambuilding is de opmaat voor het team om mee aan de slag te gaan om effectiever te worden. Als het team dat aanpakt, verandert alles…….

 

Resultaat van de teambuilding

Teambuilding moet echt iets tastbaars opleveren, waarmee het team meteen de volgende dag verder kan. Uiteraard moet het team dat dan wel doen. Dat betekent dat het teamleden zelf de discipline moet hebben om wat je geleerd hebt in de teambuilding ook in de praktijk van elke dag te integreren. Pas dan wordt teambuilding een blijvend succes. Je leert in deze dag teambuilding hoe je foutloos met elkaar kunt communiceren. Om dat ook echt te bereiken, moet je het oefenen en elkaar helpen dit elke dag te doen! De wijze van communiceren en samenwerken is 1 op 1 over te zetten naar elke bedrijf in elke branche. Ook samenwerken met elkaar is essentieel om het vliegtuig van A naar B te krijgen en alle werkzaamheden op de goede manier in de juiste volgorde af te handelen. En ook die manier van werken kun je naadloos toepassen in je eigen werkomgeving.

Het resultaat moet direct praktisch toepasbaar zijn, als het team die manier van werken ook echt implementeert.

  • Elk teamlid is in staat foutloos met de andere teamleden én anderen te communiceren.
  • Elk teamlid heeft helder welke talenten en kwaliteiten er tijdens de teambuilding naar boven zijn gekomen.
  • Het team weet als geheel welke kwaliteiten het in huis heeft

To do;

  • Concreet maken hoe het team nu optimaal gebruik gaat maken van de talenten van elk teamlid. Dat betekent stoppen met gewoontegedrag, waarin iedereen een vaste rol speelt. Nieuw gedrag is bij elk project kijken wie er wat gaat doen op basis van de kwaliteiten van de persoon.

 

Uitleg over communicatie in de cockpit vind je hieronder;

Communicatie,

luchtvaartcommunicatie,

Crew Resource Management

Hoe werkt het in de luchtvaart? Voor informatie en handleidingen over instrumentarium en vliegen, klik je op;

informatie over vliegen,

alle fases van een vlucht,

luchtvaartcommunicatie 

navigatie

Boeing 737 -800 instrumenten.

Meer weten over deze teambuilding?  Hieronder kun je je vraag stellen, meer informatie verkrijgen of een sessie boeken. Wat houd je tegen?