Een ruime halve dag teambuilding voor teams tot 8 pers. vol verrassingen!

yellow-wings-trainingen-teuge-2 De helft van het team werkt in de cockpit van de Yellow Wings Boeing 737 en de andere helft in het luchtverkeersleiding centrum. Met elkaar voer je meerdere complete vluchten uit. Dat is nog niet eenvoudig, want je kunt alleen via de radio met elkaar praten en je wisselt steeds van rol. Vliegen met een Boeing is wel iets anders dan autorijden!

Het is een spannende serious game waarbij iedereen elkaar helpt, maar je kunt het elkaar vanuit de luchtverkeersleiding ook lastig maken. Een bijzonder leuke manier om heel effectief met elkaar te leren communiceren en optimaal samen te werken. Er wordt flink gelachen en de sfeer is ontspannen. Spannend is het ook, want je zit niet elke dag achter het stuur van een vliegtuig!

Twee instructeurs zorgen ervoor dat het team heelhuids op haar bestemming aankomt

Resultaat van teambuilding?

Aan het eind van de sessie weet je meer over je eigen sterke punten en over die van elkaar. Als je daar als team gebruik van maakt, dan doet elk teamlid meer dingen waar hij/zij van nature goed in is. Met relatief weinig inspanning levert dat uitstekende resultaten op en natuurlijk waardering en energie. Meer zaken gaan in één keer goed, dus hoef je minder problemen op te lossen en dat levert een positieve sfeer en reductie van kosten op. Dat wil toch elk team en dat is toch het doel van teambuilding?

Intensief met elkaar samenwerken en een mooi resultaat halen levert een gevoel van samenhang in de groep op en dat wil je toch graag in je werk?

Wat je vandaag hebt ontdekt blijft zeker niet hangen als je er verder niets mee doet! Teambuilding is de verantwoordelijkheid van team zelf, dus aan de slag met doorvoeren van veranderingen die het team nog leuker en nog effectiever maken! Het sleutelwoord daarvoor is discipline.

 

Informatie over communicatie in de cockpit vind je hieronder;

Communicatie,

luchtvaartcommunicatie,

Crew Resource Management

Voor informatie over vliegen en wat daarbij komt kijken, klik je op;

informatie over vliegen,

alle fases van een vlucht,

vluchtplannen cat. I-III,

luchtvaartcommunicatie 

navigatie

Boeing 737 -800 instrumenten.

Arrangementen voor teambuilding

Yellow Wings biedt combinaties van Boeing 737 vliegen met

  • Vliegen in een Cessna 172 van Special Air Services
  • rondleiding over Teuge Airport
  • lunch of diner in één van de vliegveldrestaurants
  • evt overnachten in de Slaapfabriek

Arrangementen maken we op maat aan de hand van jouw wensen.

Meer weten over deze teambuilding?  Hieronder kun je je vraag stellen, meer informatie verkrijgen of een sessie boeken. Wat houd je tegen?

communicatietraining en teambuilding