Rob van Viegen

Rob van Viegen,

Rob van Viegen 2 Yellow WingsMijn naam is Rob van Viegen en naast mijn vrouw en kinderen heb ik twee grote fascinaties in mijn leven; menselijk gedrag en vliegen.

Gedrag is dat wat je van jezelf en anderen ziet, maar waarom gedraag je je op een bepaalde manier en hoe slim is dat gedrag eigenlijk? Onder je gedrag wordt het nog veel interessanter, want je denkbeelden over jezelf en je omgeving bepalen je gedrag. Ik houd mij in mijn werk vooral bezig met gedrag van mensen en dan juist het gedrag dat ervoor zorgt dat je jezelf in de weg loopt. Dat is natuurlijk erg jammer, want gedrag doe je juist om iets voor elkaar te krijgen en als dat niet lukt levert dat natuurlijk teleurstelling op.

Wat heeft dat nu met een flight simulator te maken? In een cockpit in een verkeersvliegtuigen moeten de tweeRob van Viegen7 yellow wings piloten foutloos met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. En niet alleen met elkaar, maar ook met de verkeersleiding op de grond. Van dat gedrag en
die manier van werken is heel veel te leren voor iedereen. Als je die procedures maar voor een deel consequent zou toepassen, gaat er veel meer in één keer goed in elke vorm van communicatie met anderen. Iets dat goed gaat levert positieve energie op.

We trainen groepjes mensen in verschillende rollen in de simulator in super effectief communiceren en samenwerken. Vooral in situaties waarin de invloed van een team groot is, heeft effectief communiceren een groter positief effect. Wij trainen vooral team leidinggevenden ( directies, MT’s, afdelingsmanagers…) maar ook teams professionals die meer uit zichzelf en elkaar willen halen zijn van harte welkom.

Belangrijk vind ik dat elke training echt rendement oplevert, maar ook leuk en spannend is, dan blijft wat je leert veel beter hangen. En wat is er nu leuker dan iets leren in een vliegtuig?
Rob van Viegen 5 Yellow WingsVliegen betekent voor mij vrijheid, drie dimensionaal kijken en drie driedimensionaal denken, dus verder denken dan wat je normaal zou doen. Vrijheid geeft ruimte om iets te gaan doen dat je altijd als wilde, maar nog niet gedaan hebt. De wereld ziet er van bovenaf prachtig uit en je ziet verbindingen die je op de grond nietRob van Viegen 3 Yellow Wings kunt zien.

Ik wil mijn kennis en ervaring in werken met menselijk gedrag en vliegen heel graag tegelijkertijd inzetten en daar steek ik graag heel veel energie in.

Samenvattend kan ik zeggen dat ik het leukste werk doe wat er is en dat ik daar met hart en ziel anderen deelgenoot van wil maken

Kom dus gerust eens kijken of we iets met en voor jou kunnen doen…..

 

Rob van Viegen