Mijn laatste bezoek aan de Bitterballenborrel bij Flight Forum 840 in Eindhoven, had ik het geluk om de hoofdprijs bij de verloting te winnen. Bij binnenkomst worden de visitekaartjes verzameld en na de presentatie worden 3 prijzen verloot die door enkele van de aanwezige bedrijven zijn aangeboden. Afgelopen week was dit o.a. Yellow Wings uit Zoetermeer.

Retourtje Amsterdam.

Na afloop van de borrel heb ik een afspraak met Rob van Viegen gemaakt om de Flight simulator vlucht eens persoonlijk te ervaren. Gisteren was het dan zo ver en na onze vliegroute te hebben besproken, namen mijn collega Frank Greter en ik plaats om een rondje Amsterdam te vliegen. Frank nam het op zich om op te stijgen, waarbij er een groot aantal handelingen moeten worden gedaan. Na een twintigtal “set’s” en “check’s” mochten we opstijgen.

Piloten zijn Top Managers

Hier kwam al heel snel naar voren dat communicatie in de cockpit cruciaal is, welke nog eens wordt bemoeilijkt door de ruis van alle vliegtuigen in de buurt en het ATC (Air Traffic Control). Je merkt al gauw dat je het eerste gedeelte van een opdracht gewoon mee krijgt, terwijl het laatste gedeelte van de informatie niet wordt geregistreerd door de ander. De overeenkomsten van een normale werkdag in een bedrijf zijn erg groot, waarin de manager in de dagelijkse/wekelijkse vergadering de punten op noemt, verantwoordelijkheden verdeeld en de resultaten op vraagt. Vaak ontstaan door het niet bevestigen van gegeven opdrachten dan ook misverstanden, die met een duidelijke communicatie en goede samenwerking vermeden kunnen worden.

“Vliegen betekent voor mij vrijheid, drie dimensionaal kijken en drie driedimensionaal denken, dus verder denken dan wat je normaal zou doen. ” Rob van Viegen

Onvergetelijke ervaring

Al met al een uitmuntende training waarbij key issues naar boven komen bij individuen en op team basis. Een waardevolle tool om te meten hoe goed je bedrijf binnen bepaalde management levels en communicatielijnen presteert, maar misschien wel belangrijker is dat je handvaten krijgt om deze te verbeteren. In de nabije toekomst zullen er volledige assessments rapportage worden toegevoegd aan de service en er is ook nog sprake van een e-learning optie. Maar zeker ook voor de lol is dit een onvergetelijke ervaring.

Aaaand it’s gone…. 

Rob vertelde ons dat er een verhuizing voor volgend jaar op de agenda staat. Dan zal Yellow Wings vanuit Vliegveld Teuge, bij Apeldoorn, deze ervaring nog groter uitrollen. Tot die tijd zijn ze volledig voorbereid op groepen tot 8 personen om als teambuilding of uitje te worden genoten. Het programma is te vinden op de website. Zeker een aanrader…