Piloot worden

Wil je piloot worden ? Introductie voor jongeren en hun ouders.

Wil je up to date informatie krijgen van een net afgestudeerde piloot?

Wil je in alle boeken kunnen kijken die bij een opleiding gebruikt worden?

Wil je zelf achter de stuurknuppel zitten om een bijna echte vlucht te maken, samen met je ouders?

Wil je alle vragen kunnen stellen over de opleiding tot piloot?

 

Piloot worden 1 Yellow WingsPiloot worden ? Als het antwoord op al die vragen “ja” is, is ons programma voor leerlingen die piloot willen worden en hun ouders een mooie gelegenheid om je vragen beantwoord te krijgen.

Waarom voor leerlingen én ouders? Elke opleiding kost geld, maar piloot worden kost veel meer dan opleidingen voor andere functies. Voor je dus aan de opleiding begint, moet je wel heel zeker zijn dat dit precies is wat je wilt. Het is handig als je ouders uitstekend op de hoogte zijn van het werk van een piloot en van de opleiding. Dan kun je daar thuis over praten, voors en tegens afwegen en tot een gemotiveerd besluit komen of je dit wel of niet gaat doen.

Bij Yellow Wings werken 5 piloten, die net zijn afgestudeerd bij verschillende opleidingen, de markt voor piloten kennen en alles kunnen vertellen over de opleiding en de kansen op de markt. Veel vliegopleidingen hebben open dagen, waar je alle info over die opleiding kunt krijgen, maar een uurtje vliegen in een net echte Boeing kan niet.

Waarom zou je bij Yellow Wings een kort introductie programma volgen? Wij kunnen je info bieden over verschillende opleidingen, en over de actuele situatie voor een net afgestudeerde piloot om aan het werk te komen. Daarnaast kun je bij ons, samen met je ouders ervaren wat een piloot doet tijdens een vlucht van gate tot gate. Met alles er op en er aan; gebruik van echte vliegkaarten, taxiën, opstijgen, navigeren, communiceren met ATC, checklists afwerken, landen en terugrijden naar de gate. Dat geeft je een goed beeld van (een beperkt deel) het werk van een piloot en de omgeving waar je dan elke dag in verblijft. Het helpt je zeker om een weloverwogen keus te maken voor het prachtige beroep van piloot

 

Hoe ziet het Yellow Wings programma er uit?

  • Korte kennismaking met de piloot en stellen van de eerste vragen.
  • Voorbereiden van een vlucht van gate tot gate
  • Uitleg over het instrumentarium en luchtvaartcommunicatie
  • Zelf vliegen met één van je ouders onder begeleiding van de piloot instructeur
  • Uitleg over opleiding, ervaring van de piloot, inkijken van boeken en andere info
  • Informatie over de huidige arbeidsmarktkansen
  • Beantwoord krijgen van alle vragen die er nog over zijn

 

Het programma duurt circa twee uur. Wij zijn pas tevreden als je echt alles hebt kunnen vragen wat je wilt, zodat je zoveel mogelijk informatie en ervaring in korte tijd kunt opdoen. Je kunt overdag en in de avonduren het programma volgen.

Als je kennis wilt opdoen over vliegen en wat daarbij komt kijken, maak dan gebruik van de volgende links; informatie over vliegen, alle fases van een vlucht, vluchtplannen cat. I-III, luchtvaartcommunicatie navigatie en de Boeing 737 -800 instrumenten.   Klik op het onderwerp waarover je meer wilt weten en je wordt doorgelinkt naar die informatie. Veel plezier.

Prijs; € 250,- inclusief BTW en instructeur, voor leerling en ouders samen.

Meer weten of wil je je aanmelden? Gebruik dan het formulier hieronder.

 

Piloot worden?

  • Hoe beter jij kunt aangeven waar wij jou het best mee op weg kunnen helpen, hoe beter wij het programma op jouw wensen kunnen laten aansluiten.