Yellow Wings Marco van de Belde header

Marco van de Velde

Marco van de Velde is al 5 jaar betrokken bij Yellow Wings. Als piloot zet hij zijn kennis en kunde in de vorm van advies in bij alles wat met de uitvoering van het vliegen te maken heeft. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en zijn ruime praktische vliegervaring bijzonder waardevol. Marco denkt actief mee met de ontwikkeling van het bedrijf vanuit het perspectief van een piloot, helder en gestructureerd. Hij is na een ruime carrière op helikopters en vliegtuigen nog steeds gefascineerd van vliegen en vliegtuigen.

Hij is opgegroeid in een lucYellow Wings Marco van de Veldehtvaartgezin en een loopbaan in de luchtvaart lag voor de hand. Marco is zijn vliegcarrière begonnen als politievlieger op vliegtuigen en daarna op helikopters. In beide takken van vliegen heeft hij een ruime ervaring opgebouwd.
De laatste 12 jaar vliegt Marco als corporate pilot bij een grote privé businessjet operator op privéjets.

Marco adviseert het team op alle praktische gebieden van het vliegen. Het gaat dan over zaken als documentatie, procedures, luchtvaartcommunicatie, CRM (Crew Resource Management) en Vliegveiligheid (Flight Safety).

Marco maakt ook actief deel uit van het team bij vliegtrainingen en groepssessies.