Jack Aarssen

Jack Aarssen 1 Yellow WingsMijn naam is Jack Aarssen en ben werkzaam als ICT-manager.
In mijn vrije tijd vlieg ik regelmatig met een Piper PA-28-181 Archer II.
Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk bij Yellow Wings m.n. luchtverkeersleiding.

In het dagelijkse leven is de luchtverkeersleiding een instantie die het beheer heeft over een luchtruim en ervoor zorgt dat alle luchtverkeer veilig door dit luchtruim navigeert.
Een luchtverkeersleider begeleidt het vliegtuig en houdt het van andere toestellen gescheiden, totdat dit het betreffende luchtruim weer verlaat.
Jack Aarssen 2 yellow wingsKennis en ervaring heb ik opgedaan bij de Koninklijke Luchtmacht, alwaar ik werkzaam ben geweest bij MILATCC te Nieuw Milligen (tegenwoordig AOCS NM), bij piloten beter bekend als DutchMill. DutchMill is de militaire tak van de luchtverkeersleiding. Militaire vliegtuigen vliegen veel sneller in in andere corridors dan verkeersvliegtuigen en dat betekent dat het beeld op je radarscherm heel snel verandert!

Mijn taak bij Yellow Wings is om tijdens trainingen de verkeersleiders te leren kort en bondig te communiceren via radiocommunicatie, zodat er zo min mogelijk fouten worden gemaakt.
Het samenspel van verkeersleiding en vliegen in de simulator van Yellow Wings geeft een zeer reëel beeld van de noodzakelijke strakke communicatie tussen piloten onderling, alsmede tussen piloten en verkeersleiding.