Communicatietraining voor leidinggevenden

Bijdrage van communicatietraining voor leidinggevenden aan hogere output van het bedrijf?

Directies/ ManagementTeams moeten onder alle omstandigheden effectief kunnen presteren. Uitstekende communicatie en samenwerking zijn daarbij essentieel. Daardoor kunnen doelstellingen en bedrijfsresultaten worden gehaald. Gebruikmaken van kennis en kunde van alle leden van het team is noodzakelijk om de gewenste resultaten te behalen. Dat is precies waar wij op focussen bij de communicatietraining voor leidinggevenden.

Communicatietraining voor leidinggevenden in een vliegtuig……

Onze communicatietraining voor leidinggevenden laat teams intensief oefenen met luchtvaartcommunicatie in een passende omgeving. In de cockpit van onze Boeing 737 simulator. De cockpitbemanning moet communiceren en samenwerken met de verkeersleiding en je kunt alleen over de radio met elkaar praten. Er kan slechts één persoon tegelijk praten en er zijn veel toestellen tegelijk op één radiofrequentie actief…….. Het gaat hier over feitelijke communicatie, dus zaken die je moet doen; de meest eenvoudige manier van communiceren. En dat blijkt vaak lastiger dan je denkt! Vliegen is natuurlijk de metafoor voor de druk  van elke dag. Als je binnen je team goed gebruik kunt maken van luchtvaartcommunicatie, dan gaat er veel meer in één keer goed. Misverstanden komen nauwelijks meer voor. Elke taak/verantwoordelijkheid is glashelder. Uitingen naar de organisatie zijn maar voor één uitleg vatbaar en duidelijk voor alle medewerkers. Taken zijn helder en degene die ze uitvoert weet precies wat te doen en met welk resultaat. Je checkt altijd of wat je communiceert goed is overgekomen. Je voert meerdere vluchten uit met je hele team tegelijk; iedereen heeft een eigen taak en die taken wisselen regelmatig. Dat geeft je de kans om te ontdekken welke taken je goed af gaan en op welke terreinen je talenten liggen. Door de opzet van de communicatietraining voor leidinggevenden kijk je niet alleen naar jezelf, maar kijken de andere teamleden ook naar jou. Doel is juist je sterke punten naar boven te halen. En als je meer gaat doen waar je van nature goed in bent, worden je resultaten beter met minder energie en daar geniet iedereen van. De communicatietraining voor leidinggevenden neemt een lange dag (9 uur) in beslag en is behoorlijk intensief. Het aantal deelnemers is maximaal 8 en het proces wordt door drie instructeurs begeleid. De lunch is bij het programma inbegrepen. U wordt ontvangen met koffie/thee en heerlijk vers appelgebak!

Meer Informatie over communicatie in de cockpit vind je hieronder; Communicatie, luchtvaartcommunicatie, Crew Resource Management