Assessment in een groep

Waarom een assessment?

  • Welke informatie wil je als bedrijf van iemand hebben om hem of haar te willen hebben?
  • Wat moet iemand in huis hebben om geschikt te zijn voor een functie?
  • Hoe wil je een assessment gebruiken als mogelijkheid voor ontwikkeling van medewerkers? Wat heb je als bedrijf of team in je groep nodig?

 

Een assessment met meerdere mensen tegelijk? Wat levert dat op?

Yellow Wings assessmentBij een assessment, bijvoorbeeld om je geschiktheid voor een specifieke functie te bekijken, gaat het bijna altijd over 1 op 1 activiteiten. Een gesprek met een psycholoog, rollenspellen met een acteur laten wel zien hoe je 1 op 1 zaken oppakt. Het laat echter niet goed zien hoe je je gedraagt in een groep mensen. Leiderschap, omgaan met feedback, creëren van groepsenergie zie je prima in de praktijk en dat zal dus ook in een assessment zichtbaar zijn…..

Een assessment is meestal niet iets waar je naar uit kijkt, maar iets waar je tegenop ziet…. “hoe laat ik het beste van mijzelf zien, wat kan ik wel en beter niet zeggen? Hoe maak ik het beeld van mijzelf zou stevig mogelijk, kan ik alvast oefeningen doen?” Door op die manier zelf een soort rollenspel te doen, ga je juist jezelf in de weg lopen. Je laat niet zien wie je echt bent en wat je echt te bieden hebt. Hoe zou je echt gedrag kunnen laten zien bij een assessment? Door iets te gaan doen waar je je niet op voor hoeft te bereiden en wat je nog nooit eerder hebt gedaan. Je mag je dus laten verrassen. Het moet ook iets zijn dat je leuk en spannend vindt en waar je zin in hebt.  En als je zomaar mag meedoen in het hele proces samen met anderen, wordt het helemaal leuk. En dan valt er veel te leren……

Yellow Wings assessment 2

Een LEUK assessment, bestaat dat?

Ben je in staat nieuwsgierig te zijn naar je kwaliteiten en talenten? En vind je nieuwe ervaringen leuk om te doen? Dan wordt dit groep assessment een buitengewoon leuke en leerzamer ervaring! Het gaat er om dat je naar jezelf kijkt en naar jouw kwaliteiten en daar zelf iets over kunt zeggen. Als je samen met anderen tegelijk een assessment doet, krijg je opbouwende feedback van anderen. Zij helpen je verder, naast de mensen van het assessment bureau. Op die manier ontstaat er een mooi beeld van wat jij te bieden hebt aan je omgeving.

 

Praktische informatie over het assessment met 4 personen

Het groep assessment is een opgezet als aanvullende module die bovenop het normale assessment gedaan wordt. De klant kan dus kiezen; wel of geen extra module om meer te weten te komen over je eigen talenten in groepsinteracties.
Het programma doe je samen met drie anderen en twee observanten, waardoor er nooit een te subjectief beeld van één persoon over jou kan ontstaan. Je gaat samen een vlucht maken in een Boeing 737 simulator, die levensecht is.  Binnen vijf minuten denkt je echt dat je zelf vliegt. In vier verschillende rollen, die heel divers gedrag vereisen, ga je samen aan het werk. Je mag alle fouten maken die je kunt…… Het gaat er om dat je met elkaar je best doet van A naar B te komen, terwijl je niet inhoudelijk deskundig bent. Natuurlijk gaat het niet over je vliegvaardigheden, maar over het groepsproces. Tijdens het vliegen kijk je naar jezelf in elke rol en onderzoek je je eigen kwaliteiten. In één rol mag je de kwaliteiten van de anderen bekijken en positief opvallende zaken beschrijven. Als elke deelnemer de vier rollen heeft gedaan, gaan we gezamenlijk lunchen. Daarna de debriefing, waarbij je positieve feedback krijgt van de instructeur en de assessor en van elkaar. Dat levert veel informatie op over jou en jouw kwaliteiten aan de hand van wat we van jou hebben gezien.

Het normale 1 op 1 assessment/ ontdekkingsprogramma is meer individueel gericht. Dat kan zowel bij het assessmentbureau als bij Yellow Wings inhouse gedaan worden.

Meer info? Bel of mail gerust even