Assessment in een groep

Waarom een assessment?/ Onwikkelingsscan?

  • Welke informatie wil je als bedrijf van iemand hebben om hem of haar aan te nemen?
  • Wat moet iemand in huis hebben om geschikt te zijn voor een functie?
  • Hoe kun je dit instrument gebruiken als mogelijkheid voor ontwikkeling van medewerkers? Wat heb je als bedrijf of team in je groep nodig?
  • Hoe kom je meer te weten over jezelf en je kwaliteiten door middel van een ontwikkelingsscan

 

Een assessment ontwikkelingsscan met meerdere mensen tegelijk? Wat levert dat op?

Yellow Wings assessmentBij een assessment, bijvoorbeeld om je geschiktheid voor een specifieke functie te bekijken, gaat het bijna altijd over 1 op 1 activiteiten. Een gesprek met een psycholoog, rollenspellen met een acteur laten wel zien hoe je 1 op 1 zaken oppakt. Het laat echter niet goed zien hoe je je gedraagt in een groep mensen. Leiderschap, omgaan met feedback, creëren van groepsenergie zie je prima in de praktijk en dat zal dus ook in een assessment zichtbaar zijn…..

Een assessment is meestal niet iets waar je naar uit kijkt, maar iets waar je tegenop ziet…. “hoe laat ik het beste van mijzelf zien, wat kan ik wel en beter niet zeggen? Hoe maak ik het beeld van mijzelf zou stevig mogelijk, kan ik alvast oefeningen doen?” Door op die manier zelf een soort rollenspel te doen, ga je juist jezelf in de weg lopen. Hoe zou je echt gedrag kunnen laten zien bij een assessment? Door je dus laten verrassen in een volkomen nieuwe omgeving, waarin je niet weet wat je moet doen. Nieuwsgierig te zijn naar je eigen gedrag in een nieuwe omgeving zonder er iets van de vinden….. Iets doen dat leuk en spannend is en waar vooral gekeken wordt naar je talenten en veel minder naar je verbeterpunten!  Het moet eigenlijk een leuk en positief uitje zijn; leuk en heel leerzaam. Hoe leuk zou een assessment dan zijn? Als je zomaar mag meedoen in het hele proces samen met anderen, wordt het helemaal leuk. En dan valt er veel te leren……

Yellow Wings assessment 2

Een LEUK assessment /ontwikkelingsscan, bestaat dat?

Ben je in staat nieuwsgierig te zijn naar je kwaliteiten en talenten? En vind je nieuwe ervaringen leuk om te beleven? Dan wordt dit groep assessment een buitengewoon leuke en leerzamer ervaring! Het gaat er om dat je naar jezelf kijkt en naar jouw kwaliteiten en daar zelf iets over kunt zeggen. Als je samen met anderen tegelijk een assessment doet, krijg je opbouwende feedback van anderen. Zij helpen je verder, naast de mensen van het assessment bureau. Op die manier ontstaat er een mooi beeld van wat jij te bieden hebt aan je omgeving.

 

Groep Assessment als module bij een “normaal” assessment

Het groep assessment is een opgezet als aanvullende module die bovenop het normale assessment gedaan wordt. De klant kan dus kiezen; wel of geen extra module om meer te weten te komen over je eigen talenten in groepsinteracties.
Het programma doe je samen met drie anderen en twee observanten, waardoor er nooit een te subjectief beeld van één persoon over jou kan ontstaan. Je gaat samen een vlucht maken in een Boeing 737 simulator, die levensecht is.  Binnen vijf minuten denkt je echt dat je zelf vliegt. In vier verschillende rollen, die heel divers gedrag vereisen, ga je samen aan het werk. Je mag alle fouten maken die je kunt…… Het gaat er om dat je met elkaar je best doet van A naar B te komen, terwijl je niet inhoudelijk deskundig bent. Natuurlijk gaat het niet over je vliegvaardigheden, maar over het groepsproces. Tijdens het vliegen kijk je naar jezelf in elke rol en onderzoek je je eigen kwaliteiten. En je kijkt ook mee naar het gedrag van je (tijdelijke) teamgenoten. Je speelt vier rollen na elkaar zonder pauze. Na de gezamenlijke lunch volgt de debriefing, waarbij je positieve feedback krijgt van de instructeur en de assessor en van elkaar. Dat levert veel informatie op over jou en jouw kwaliteiten aan de hand van wat we van jou hebben gezien.

Het “normale” assessment kan voorafgaande aan deze module gedaan worden, of nadien, of op dezelfde dag, afhankelijk wat de klant voor ogen heeft

Samenwerkingspartijen;

Yellow Wings werkt samen met een tweetal bureaus die een assessment /ontwikkelingsscan elk op een geheel eigen wijze vormgeven. De klant kan dus kiezen welk soort activiteit hij wil hebben, al of niet met de aanvullende module bij Yellow Wings

1

2

Meer info? Bel of mail gerust even