Approach

Yellow WIngs approach

Het laatste deel van de daling; de approach

Yellow WIngs descent 2Voor je de daling gaat inzetten hebben jullie al opdracht gekregen om volgens het vluchtplan te gaan dalen. Een vliegtuig moet een bepaalde route volgen om aan te sluiten op de een standaard route naar het vliegveld. De daling vanaf kruishoogte moet aansluiten op de naderingsroute. Die is net als de SID standaard. Elk groter vliegveld heeft een aantal SID’s en STAR’s.

Standard Terminal Arrival Route ( STAR )

De Standard Terminal Arrival Route ( STAR ) is in het platte vlak de rit met de auto vanaf de snelweg over de N weg naar de stad. Na de daling vanaf kruishoogte voeg je in in de STAR en aan het eind daarvan begin je aan de landing met het Instrumental Landing System. ( ILS ). Wil je meer info over de STAR? Klik dan hier.

Je moet samen met je copiloot procedures gaan uitvoeren voor een veilige en comfortabele daling. Ook hier is het comfort van de passagiers belangrijk, zij zijn het bestaansrecht van de maatschappij. Er zijn heel veel procedures tijdens een daalvlucht, bijvoorbeeld: snelheid verminderen, boordcomputers goed programmeren, radiofrequenties veranderen, naar buiten kijken voor overig verkeer, en natuurlijk ook blijven vliegen. De daling is spannend en je moet goed samen blijven werken. Jullie krijgen het behoorlijk druk en je moet heel precies volgen wat de verkeersleider van je wil, want hij moet alle vliegtuigen voor dezelfde landingsbaan achter elkaar “uplinen”. Tussen alle landende vliegtuigen moet natuurlijk voldoende ruimte blijven. Op ongeveer 10-15 mijl van de baan vlieg je de ILS in. De ILS begeleidt je tot aan de baandrempel.