Air Traffic Control, luchtverkeersleiding simulator

Luchtverkeersleiding simulator, oefening in communicatie…..

Een luchtverkeersleiding simulator als serious game? De luchtverkeersleiding, Air Trafffic Control, zorgt ervoor dat vliegtuigen in zijn/haar corridor wordt afgehandeld. Er wordt veel gevraagd van een luchtverkeersleider. Maar een klein percentage van de mensen die luchtverkeersleiding wil gaan doen, komt door de selectie. Wat is er nu zo moeilijk aan luchtverkeersleiding? Je moet continu en vlak achter elkaar een flink aantal vliegtuigen op een specifieke manier door de lucht sturen. Dat betekent dat de luchtverkeersleiding elk moment een overzicht moet hebben over wat er op zijn scherm beweegt. Hij/zij mag geen fouten maken……..

Het luchtverkeersleiding simulator programma

Jack Aarssen, voormalig luchtverkeersleider en ICT professional, heeft een realistische simulatie geprogrammeerd, dat alle aspecten van luchtverkeersleidingYellow Wings luchtverkeersleiding Air Traffic Control 2 simuleert. Het is een serious game waarbij vier mensen tegelijk aan de slag zijn bij het afhandelen van vliegtuigen in de lucht of op de grond. Drie personen hebben een paar beeldschermen voor zich, waarop vliegtuigen zich als flightstrip presenteren. De vierde ondersteunt de piloten bij de uitvoeren van de checklists. De twee simulatiepiloten die de aankomende en vertrekkende vliegtuigen nadoen, communiceren over de radio met een headset met de luchtverkeersleider. Er ontstaat een levendige communicatie tussen de simulatie piloten en de luchtverkeersleider en naarmate de game vordert, krijt iedereen meer te doen. Toch kan er maar één tegelijk op de lijn actief zijn, dus je moet op elkaar wachten. ook als het druk is….. Op de beeldschermen zie je vanuit de cockpit jezelf landen, taxiën of opstijgen. Zonder goede communicatie gaat er van alles mis en waarschuwt het programma dat je een fout maakt. Uiteraard word je professioneel begeleid door een instructeur.

 

Yellow Wings luchtverkeersleiding Air Traffic Cintrol 1Een spannende game voor 4 personen. Duur ongeveer een uur. Air Traffic Control kan je ook in combinatie met onze Boeing 737 uitvoeren, dan kun je met 8 personen terecht voor minimaal 1,5 uur. Je maakt dan een vlucht én je doet Air Traffic Control, dus alle aspecten van vliegen én verkeersleiding komen aan bod en je doet een aantal verschillende rollen. Ook in de cockpit begeleidt een professionele instructeur de vlucht.

Als je uitleg en handleidingen wilt over vliegen en wat daarbij komt kijken, dan zijn de links hierna een aanrader. informatie over vliegenalle fases van een vluchtluchtvaartcommunicatie navigatie en de Boeing 737 -800 instrumenten.  Klik op het onderwerp waarover je meer wilt weten en je wordt doorgelinkt naar die informatie. Want hoe beter je voorbereid bent, hoe inspirerender de vlucht!  Veel plezier.

Een unieke ervaring cadeau geven..kijk in dan even onder cadeaubon!