Luchtverkeersleiding simulator ( Air Traffic Control )

Luchtverkeersleiding als serious game? De luchtverkeersleiding, Air Trafffic Control, zorgt ervoor dat vliegtuigen in haar corridor wordt afgehandeld. Er wordt veel gevraagd van een luchtverkeersleider. Slechts een klein percentage van de mensen die luchtverkeersleiding wil gaan doen, komt door de selectie. Wat is er nu zo moeilijk aan luchtverkeersleiding? De luchtverkeersleider moet elk moment een overzicht hebben over wat er op zijn scherm beweegt. Hij/zij mag geen fouten maken en moet dus continu alert zijn……..

Het luchtverkeersleiding simulator programma

Jack Aarssen, voormalig militair luchtverkeersleider en ICT professional, heeft een realistische simulatie ontwikkeld, dat alle aspecten van luchtverkeersleidingYellow Wings luchtverkeersleiding Air Traffic Control 2 simuleert. Een serious game voor 4 mensen die vliegtuigen in de lucht of op de grond afhandelen. Drie personen hebben meerdere beeldschermen voor zich.  De vierde ondersteunt de piloten bij de uitvoeren van de checklists. Communicatie gaat, net als in het echt, met een headset en over de radio. Er ontstaat een levendige communicatie tussen die drie en naarmate de game vordert, krijgt iedereen het drukker….. Op de beeldschermen zie je jezelf vanuit de cockpit  landen, taxiën of opstijgen. 

ATC in combinatie met de Flight simulator 

Yellow Wings luchtverkeersleiding Air Traffic Cintrol 1 Air Traffic Control kun je ook in combinatie met onze Boeing 737 uitvoeren, dan kun je met 8 personen terecht voor minimaal 1,5 uur. Je maakt dan een vlucht én je doet Air Traffic Control, dus alle aspecten van vliegen én verkeersleiding komen aan bod en je doet een aantal verschillende rollen. Ook in de cockpit begeleidt een professionele instructeur de vlucht.

Een unieke ATC sessie cadeau geven? kijk in dan even onder cadeaubon!

De snelste manier om een ATC sessie te boeken is per telefoon naar 06 30062328, dan kun je direct een afspraak maken. 

Het ziet er bijna uit als een echt verkeersleiding centrum. Met 9 beeldschermen word je enorm afgeleid, alles beweegt en maakt geluid. Omdat je heel precies terug moet praten als de controller iets tegen je zegt, maak je heel snel fouten, of mis je de helft. Zeker als het sneller moet, omdat er veel vliegtuigen zijn. Ik vond het een super ervaring en ik snap nu waarom er zo weinig verkeersleiders door de test komen! Heel erg leuk om te ervaren, gewoon een keer doen met een groepje vrienden!

Harold

In het begin snapte ik er niets van en moest ik alles opschrijven om alles te kunnen herhalen. Maar dat ging al snel beter en ik kreeg er steeds meer lol in. Later had ik geen papier meer nodig, zo snel kun je dus blijkbaar leren. Echt goed luisteren is best lastig. Prima uitleg en begeleiding van Jack

Henriette