Angst om te vliegen? Volg een vliegangst training….

Vliegen is de meest veilige manier van reizen. Maar wat als je door vliegangst niet durft? Als je steeds een excuus zoekt om niet met het vliegtuig op vakantie te gaan? Je kunt natuurlijk vliegen vermijden, maar het volgen van een vliegangst training is ook een mogelijkheid. er zijn heel veel soorten vliegangst trainingen, en Yellow Wings biedt een heel korte en krachtige variant. Voor jou is het zaak om te zoeken naar de vliegangst training die bij jou past, dus ga in elk geval grondig kijken naar wat er op dat gebied te beleven is. Yellow Wings werkt met het buddy systeem; je neemt iemand mee waarmee je later echt gaat vliegen en die je ondersteunt. Je komt dus altijd met twee personen de training doen.

Wat gebeurt er bij vliegangst?

Vliegangst is een idee in je hoofd. Als het lukt om dat idee onschadelijk te maken en er iets leukers voor in de plaats te krijgen, ben je je angst kwijt. Misschien wordt vliegen nooit je hobby, maar ben je wel in staat om zonder problemen per vliegtuig te reizen.

Doel van onze vliegangst training is: een vliegreis maken zonder angst. Om dat te bereiken wordt de training vanaf het eerste moment replica van een echte vliegtuigcabine plaatsvindt. Yellow Wings werkt niet met groepen, maar alleen met tweetallen; degene met vliegangst en zijn/haar buddy. De buddy is degene met wie je op korte termijn, na de training, een echt vliegreis wil gaan maken.

Vliegangst training, ook in de cockpit

 

Yellow Wings Vliegangst trainingAls je in het vliegtuig stapt staat de deur naar de cockpit vaak nog open en kun je even naar binnen kijken. Als de deur dicht gaat heb je geen idee meer wat er daar gebeurt en krijgen je hersenen de kans daarover de meest wilde fantasieën te bedenken. Bij Yellow Wings willen we je zelf laten ervaren wat piloten allemaal doen in de cockpit.

In tweetallen vlieg je zelf in de cockpit van onze Boeing 737 simulator, waarbij je ontdekt hoe je een verkeersvliegtuig bestuurt en wat daar bij komt kijken. Je leert de betekenis van wat je ziet en hoort en daarmee begrijp je wat er tijdens een vlucht gebeurt.  Je vliegt in de twee rollen in de cockpit. Daarmee krijg je snel een behoorlijk goed beeld van de activiteiten van de piloten. Uiteraard word je deskundig begeleid.

 

Meest voorkomende redenen voor vliegangst

Vliegangst is eigenlijk zelden iets wat op zichzelf staat, vaak ben je ook voor andere dingen bang. Bij vliegangst springen er twee angsten uit; het gevoel geen controle hebben over wat er gebeurt en last hebben van kleine, afgesloten ruimten. Ons doel is om met zo min mogelijk tijd en kosten, maximaal resultaat te halen bij het veranderen van het idee in je hoofd. We laten je oefenen met die angst in een veilige omgeving, in jouw tempo.

Meer weten over de aanpak van vliegangst? Op de universiteit van Groningen is onderzoek gedaan naar de waarde van serious gaming bij o.a. vliegangst.

Meer weten over onze vliegangst training? Bel Rob van Viegen 06-30062328 of mail naar info@yellowwings.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

20 jaar geleden voor het laatst gevlogen en zag er tegenop om weer in het vliegtuig te stappen. Daarom ter voorbereiding een middag bij Yellow Wings. Dat heeft echt geholpen. Even het gevoel van een vliegtuig weer te pakken krijgen. Rob geeft goede uitleg van wat je kunt verwachten, stapsgewijs wat er gebeurt, vanaf het moment dat je zelf nog staat te wachten op Schiphol tot en met de landing. In de simulator kun je het allemaal levensecht meemaken. Dat geeft goed inzicht en meer rust. Ik was minder zenuwachtig voorafgaand aan en tijdens het vliegen.

Ingrid H.