Waarom een Assessment / ontwikkelingsscan?

  • Welke informatie wil je als bedrijf van iemand hebben om hem of haar aan te nemen?
  • Wat moet iemand in huis hebben om geschikt te zijn voor een functie?
  • Hoe kun je dit instrument gebruiken als mogelijkheid voor ontwikkeling van medewerkers? Wat heb je als bedrijf of team in je groep nodig?
  • Hoe kom je meer te weten over jezelf en je kwaliteiten door middel van een ontwikkelingsscan?

 

Een assessment / ontwikkelingsscan met meerdere mensen tegelijk? Wat levert dat op?

Yellow Wings assessmentBij een assessment, bijvoorbeeld om je geschiktheid voor een specifieke functie te bekijken, gaat het bijna altijd over 1 op 1 activiteiten. Een gesprek met een psycholoog, rollenspellen met een acteur laten wel zien hoe je 1 op 1 zaken oppakt. Het laat echter niet goed zien hoe je je gedraagt in een groep mensen. Leiderschap, omgaan met feedback, creëren van groepsenergie zie je prima in de praktijk en dat zal dus ook in een assessment zichtbaar zijn…..

Een assessment / ontwikkelingsscan als serious game?

Een assessment is meestal iets waar je tegenop ziet. Als je nerveus bent, krampachtig probeert te zeggen wat je denkt dat de ander wil horen, in hoeverre laat je dan jezelf zien? Wij denken dat je juist met plezier naar een assessment  zou moeten gaan, in het vertrouwen dat wie je bent en wat je te bieden hebt daar prima naar voren komt. Evenals ideeën over waar groei kansen zitten. De begeleiders helpen je kijken naar mogelijkheden en kansen. Je maakt een verdiepingsslag m.b.t. dingen die je al weet van jezelf en je maakt het concreet.

Wij bieden een spannende omgeving; de cockpit van een vliegtuig. Je kunt je niet  voorbereiden, je gaat het gewoon ervaren. Doordat het nogal overweldigend is, ga je ja vanzelf authentiek gedragen. Er wordt gelachen en flink gewerkt. Er is geen mogelijkheid tot sociale wenselijkheid. Door samen te werken vlieg je gewoon met elkaar van A naar B. Hoe leuk wordt het meer ontdekken van jezelf dan?

Mooi verhaal, maar bestaat een LEUK assessment wel?

Yellow Wings assessment 2Ben je in staat nieuwsgierig te zijn naar je kwaliteiten en talenten? En vind je nieuwe ervaringen leuk om te beleven? Dan wordt dit groepsproces een buitengewoon leuke en leerzame ervaring! Het gaat er om dat je naar jezelf kijkt en naar jouw kwaliteiten en daar zelf iets over kunt zeggen. Als je samen met anderen tegelijk een assessment doet, krijg je opbouwende feedback van anderen. Zij helpen je verder, naast de mensen van het assessment bureau. Op die manier ontstaat er een mooi beeld van wat jij te bieden hebt aan je omgeving.

 

Groep Assessment als module met of zonder een “normaal” assessment

Het groep assessment is een opgezet als aanvullende module die aanvullend kan zijn op een normaal programma. Maar je kunt ook de module los doen als je nieuwsgierig bent naar jezelf in interactie met anderen. Je kunt dus kiezen op welke manier jij meer van jezelf te weten wilt komen.
Het programma doe je samen met drie anderen en twee observanten, waardoor er nooit een te subjectief beeld van één persoon over jou kan ontstaan. Je gaat samen een vlucht maken in een Boeing 737 simulator, die levensecht is. Je mag alle fouten maken die je kunt…… Er gebeurt groepsdynamisch heel veel in korte tijd! Na de gezamenlijke lunch volgt de debriefing. Die levert veel informatie op over jou en jouw kwaliteiten aan de hand van wat we van jou hebben gezien.

Het “normale” assessment kan voorafgaand aan deze module gedaan worden, of nadien, of helemaal niet. Je kunt het geheel dus zelf zo organiseren zoals jij het wilt.

Samenwerking met assessment bureaus;

 

Yellow Wings werkt samen met een drietal bureaus die een assessment / ontwikkelingsscan elk op een geheel eigen wijze vormgeven. De klant kan dus kiezen welk soort activiteit hij wil hebben, al of niet met de aanvullende module bij Yellow Wings

1 Van Essen groep. Een gedreven bureau dat mensen helpt hun eigen ontwikkeling ter hand te nemen. Het gaat hier altijd om een ontwikkelings assessment

2 Talentgo. Samenwerkings assessments als onderdeel van een totaal persoonlijk ontwikkelingspakket. Om samenwerking zichtbaar te maken werken de kandidaten samen in een groep en juist die samenwerking  “on the job” wordt geëvalueerd. De kandidaten geven elkaar feedback naar aanleiding van een vlucht. Dit waarborgt een meer objectieve beschouwing van elk individu.

3 Onyx4people. Dit bureau heeft als mission statement “Wij ontwikkelen topmensen”. De doelgroep bestaat uit managers, directeuren en bestuurder van top niveau. Eén van hun activiteiten is het uitvoeren van ontwikkelassessments.

Meer info? Bel of mail gerust even

 

Reviews

 Axel van S; “Ik vond het een ontzettend leuk assessment! Vaak zie je dat assessments leiden tot vele invultesten, nagebootste werkomgevingen of een kruisverhoor. Om piloot te mogen zijn en een vliegtuig te besturen is dan een veel mooiere ervaring.
De overload aan informatie tegelijk met de druk om te presteren haalt je werkelijke vermogen naar boven. Alle vormen van acteren vallen hierbij weg. Het is dan ook leuk om feedback te krijgen op een situatie waarin je wordt gedwongen om helemaal jezelf te zijn.
Het leuke aan de feedback is dat de waargenomen ervaring heel goed aansloot op algemene vaardigheden die representatief zijn voor mijn functioneren binnen een bedrijf. Ik word niet simpelweg in een model geplaatst, maar er is een dialoog tussen assessor en deelnemer om samen tot een goed beeld te komen. Een zelf-assessment als het ware.”

Axel van Santen