Artikelen over vliegen, instrumentarium, luchtvaartcommunicatie en meer…..

Als je kennis wilt opdoen over vliegen en wat daarbij komt kijken, dan zijn de links hierna een aanrader.

informatie over vliegen,

luchtvaartcommunicatie 

Hoe vind je je weg in de cockpit?

navigatie,

Voor meer informatie over de systemen in de cockpit, zie de links hieronder

Alle stappen van een vlucht van A naar B

Hoe beter je voorbereid bent, hoe inspirerender de vlucht!  Veel plezier.

 

KatjaBodyscan

Bijdrage Yellow Wings aan het TV programma Katja’s bodyscan

Katja Schuurman yellow wingsYellow Wings heeft meegedaan aan één van de items voor de eerste aflevering van het tv programma Katja’s bodyscan. Erg veel plezier gehad met het maken v

an de opnames en het resultaat mag er zijn. Hulde voor de filmploeg en voor Katja, die zich in allerlei onbekende situaties begeeft… Erg leuk om daaraan mee te doen. In de cockpit moet je  heel snel veel acties kunnen doen, in de juiste volgorde en zonder fouten. Dat vereist natuurlijk kennis van zaken en het stellen van prioriteiten; wat moet er nu en wat kan er later?

 

Raamloze vliegtuigen binnen een paar jaar op de markt

airplane without windowsLichter, ruimer én raamloos: als het aan het Britse technologische onderzoekscentrum CPI ligt, wordt dat het vliegtuig van de toekomst. Over tien jaar willen ze het eerste hypermoderne apparaat de lucht in sturen. In plaats van een klein plastic raampje, kijk je straks naar een gigantisch panoramascherm waar het uitzicht op geprojecteerd wordt. Zelf je uitzicht kiezen Het uitzicht wordt opgenomen door camera’s aan de buitenkant van het vliegtuig, maar als je liever naar iets anders wil kijken, is dat mogelijk: passagiers hebben in het nieuwe vliegtuig de mogelijkheid een ander uitzicht in te stellen. Wennen aan tijdszones Ook handig: tijdens lange vluchten nemen de panelen de kleuren aan die geassocieerd worden met zonsopkomst en zonsondergang, zodat je kunt wennen aan verschillende tijdszones. Het verwijderen van de ramen en het gebruik van ultradunne lichtgewicht schermen zorgt er volgens CPI voor dat het vliegtuig een stuk lichter wordt. Daardoor is er minder brandstof nodig en dat betekent een lagere ticketprijs. Mooi meegenomen.